تکنولوژی هوش مصنوعی امروزه به یکی از پر کاربرد ترین اصطلاحاتی تبدیل شده است که نه تنها در فضای مجازی بلکه در میان درصد بسیاری از افراد نیز مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
افراد بسیاری هوش مصنوعی را صرفا ربات هایی می دانند که از گذشته تولید شده و در اختیار انسان ها قرار گرفته است.
اما این تفکر به نوعی محدود کردن توانایی های تکنولوژی هوش مصنوعی است و به همین علت نیز می توان گفت هوش مصنوعی هیچ گاه محدود به یک ربات نخواهد بود.
تکنولوژی هوش مصنوعی دارای انواع متنوعی بوده که از گذشته ای نه چندان دور در اختیار افراد قرار گرفته است و کاربرد های متنوعی نیز در زندگی ما داشته.
امروزه هوش مصنوعی تا حدود بسیاری پیشرفت کرده به طوری که آزمایش های بسیاری برای برقراری ارتباط مستقیم هوش مصنوعی با انسان طراحی شده است که نمونه آن نیز آزمون تورینگ است که توسط آلن تورینگ در سال 1950 طراحی شده و مورده استفاده قرار گرفته است.
نمونه این آزمایش ها بسیار است و همواره بشر در تلاش است تا بتواند تکنولوژی هوش مصنوعی را تا حدی ارتقاء بخشد که این فناوری بتواند یک وسیله کمک کننده در زمینه های مختلف به انسان باشد.
در ادامه این مقاله در رابطه با تکنولوژی هوش مصنوعی به شما به طور کامل توضیح خواهیم داد و این فناوری را به طور کامل برای شما شرح خواهیم داد با مجله ارگ همراه باشید.
تکنولوژی هوش مصنوعی چیست؟
یکی از اصلی ترین موضوعاتی که امروزه مورد بحث قرار گرفته است موارد مربوط به تکنولوژی هوش مصنوعی است که در میان افراد نیز از محبوبیت بسیاری برخوردار می باشد.
لفظ هوش مصنوعی برابر با کلماتی از قبیل smart mind , fake mind یا Artificial intelligence می باشد و طبق برخی تعاریف آن را با حروف اختصاری AI نیز می شناسند.
هوش مصنوعی را باید نوعی فناوری دانست که از طریق ماشین ها ظهور پیدا کرده و به نوعی در ابتدا برای اتکا بخشیدن به هوش طبیعی تلاش می کرد اما امروزه به نوعی در مقابل هوش طبیعی قرار گرفته و روز به روز توسط انسان ها ارتقاء بخشیده می شوند.
اغلب افراد معمولا وقتی این کلمه را می شوند به یاد ربات هایی خواهند افتاد که بویی از احساسات نبرده و صرفا در ابتدا برای کمک به انسان ها ساخته شده اند پس مدتی جای انسان ها را تسخیر کرده اند.
اما باید در نظر داشته باشید که این موضوع صرفا نوعی تفکر غلط است که در نتیجه پخش برخی از فیلم های علنی تخیلی در ذهن ما قرار گرفته اند.
هوش مصنوعی را می توان نوعی تکنولوژی یا فناوری دانست که به نوعی هماننده انسان قابلیت تفکر را دارد.
اما تفکری که ما در این بخش برای فناوری هوش مصنوعی به کار برده ایم چیزی کاملا متمایز از تفکر و هوش انسانی است و نمی توان این دو را با یکدیگر برابر دانست چرا که هوش انسانی ساختاری فراتر از آن دارد که انسان ها بتوانند آن را بازسازی کنند.
جالب است بدانید که فناوری هوش مصنوعی در سال ۱۹۵۶ تبدیل به یکی از شاخه های آکادمیک و پر طرفداری شد که طی این مدت نیز موج خوش بینی های زیادی را نیز تجربه کرده اند، اما این روند هیچگاه یکسان نبوده و در سال های پس از آن نیز مدتی رو به نا امیدی نیز رفت.
به طور کلی تکنولوژی هوش مصنوعی برای اولین بار توسط فیلسوفان و ریاضی دانان به نامی ماننده جرج بول که اولین بار اقدام به ارائه برخی نظریه ها برای اثبات منطق نمودند مطرح شد و پس از آن نیز افراد علاقمند به این موضوع راه آنها را ادامه دادند.

بیشتر بخوانید
انتخاب مبلمان در دکوراسیون داخلی
فنگ شویی در چیدمان منزل
نقش گیاهان در طراحی دکوراسیون داخلی
اصول چیدمان دفتر کار و خرید مبلمان کلاسیک اداری
نکات مهم درباره طراحی دکوراسیون پذیرایی مدرن
انواع متنوع هوش مصنوعی را به چند دسته می توان تقسیم کرد؟
از دیر باز به علت محدود بودن فناوری های موجود در این زمینه عموما تکنولوژی های مختلف را با نام هوش مصنوعی می شناختند.
اما امروزه با توجه به پیشرفت روز افزون علم می توان گفت که تکنولوژی هوش مصنوعی به طور کلی شامل دو زیر مجموعه با نام های ANI و AGI نیز می شود که هر کدام در حیطه کاری خود به طور جدی فعالیت می کنند.
در رابطه با لفظ ANI باید بگوییم که این حروف اختصاری بیانگر کلماتی از قبیل Artificial Narrow Intellingence است که در زبان فارسی از آن به نام هوش محدود مصنوعی و گاها هوش مصنوعی ضعیف نیز یاد می شود.
در یک نگاه
چرا ANI را هوش مصنوعی ضعیف می نامند؟
در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که قبلا به علت آنکه صرفا فناوری هوش مصنوعی پیشرفت های چشمگیری نداشت ANI بسیار کاربردی بوده و به نوعی اولین پیشرفت تکنولوژی انسان ها در زمینه هوش مصنوعی به شمار می آید.
ANI یا به عبارتی تکنولوژی هوش مصنوعی ضعیف نوعی سیستم که صرفا به پشتیبانی یک جنبه خاص محدود می شود و نهایت توانایی آن فقط در یک زمینه می باشد و همین امر نیز موجب شده که این تکنولوژی با پیشرفت هوش مصنوعی به نام هوش مصنوعی ضعیف نورد خطاب قرار گیرد.
یکی از پیشرفته ترین عرصه هایی که می توان گفت هوش مصنوعی ضعیف در آن فعالیت دارد را باید Big Bluo یا همان آبی بزرگ دانست؛ این برنامه یکی از معدود برنامه هایی که توسط برنامه ریزی های خوب توانسته به یکی از رقبای سر سخت انسان ها در بازی شطرنج تبدیل شود.
اما مشکل هوش مصنوعی ضعیف که امروزه تا حدودی آن را از عرصه خارج کرده است همین موضوع می باشد، چرا که انسان ها به دنبال تکتولوژی هایی هستن که همزمان قادر به پوشش دهی چند مسئله با یکدیگر باشند و این موضوع خارج از توان تکنولوژی هوش مصنوعی ضعیف یا همان ANI نیز می باشد.
البته باید این نکته را نیز در نظر داشته باشیم که امروزه ما در میان تکنولوژی هوش مصنوعی ضعیف با استفاده از وسایل هوشمند قرار گرفته ایم و به طور کلی باید بگوییم که ANI از گذشته ای نه چندان دور که وارد عرصه زندگی انسان ها شده از پر کاربرد ترین محصولات بوده و امروزه نیز جایگاه خوبی را به خود اختصاص داده است.
در دنیای علم و تکنولوژی نیز ANI را یکی از نسخه های مفید و تا حدود بی ضرر هوش مصنوعی می دانند که توانایی رفع خواسته ها را با کمترین میزان آسیب رسانی به خود اختصاص داده است و توانایی این را دارد که به همه بشریت سود برساند.
دیگران هم این مقاله را پسندیدند
تکنولوژی هوش مصنوعیAGI
اما در نقطه مقابل آن باید در مورد AGI سخن بگوییم که با وجود فراگیر بودن به یکی از بحث بر انگیز ترین مباحث روز جهان تبدیل شده است.
نوع دوم هوش مصنوعی که امروزه نیز به یکی از فناوری های رایج و بحث برانگیز تبدیل شده است را باید Artificial General Intellingence دانست که در میان ما عموما با نام هوش مصنوعی عمومی رایج است.
امروزه یکی از بحث بر انگیز ترین مباحث مربوط به هوش مصنوعی AGI می باشد که اگر بشر بتواند به فناوری دست پیدا کند که حتی با اغماض بسیار بتوان آن را هوش مصنوعی عمومی نامید؛ انسان ها توانسته اند با برترین پیشرفت تکنولوژی مواجه شوند.
به نوعی می توان گفت تکنولوژی هوش مصنوعی AGI از آن جهت یکی از دستاورد های بزرگ بشر شناخته می شود که توانایی تغییر بسیاری از چار چوب های زندگی انسان ها را داشته و به نوعی می تواند بشر را با جریانات جدیدی از جهان آشنا سازد.
اما ساخت چنین تکنولوژی پیچیده و کار آمدی نیازمند زمان بسیاری و به همین جهت است که این مسئله جزوه مسائل بحث برانگیز جهانی به شمار می آید.
ساخت هوشی برابر با هوش انسان سختی های بسیاری دارد، اما این موضوع هنگامی سخت تر می شود که تکنولوژی ها یا به طور جزئی تر هوش مصنوعی هر یک از مسائل را با جزئیات بسیار پردازش می کند و این موضوع خود به نوعی موجب ایجاد اختلال برای رسیدن به آنچه هدف و معیار است می شود.
دانشمندان فعال در عرصه تکنولوژی هوش مصنوعی در پی ساخت فناوری هستند که بتواند با هوش انسان برابری کند اما با توجه به توان کم ابر رایانه های ما و همچنین مصرف بسیار بالایی که به خود اختصاص داده اند امروزه رسیدن به این هدف تا حدودی با دشواری همراه شده است.