شهر اصفهان با وجود پیشینه تاریخی مذهبی هنری و علمی درخشان خود یک طرف و رشد جمعیت و مهاجرت پذیر بودن اثر به دیگر ضرورت برنامه ریزی فرهنگی، آموزشی و تفریحی جهت شهروندان را دو چندان می نماید.
شهر اصفهان به عنوان یکی از شهرهای موفق امور فرهنگی و علمی آموزشی که به عنوان الگوی بسیاری از شهرهای ایران قلمداد میشود که به سمت افزایش کیفیت زندگی شهروندان حرکت می نماید. و بدین جهت مکان های آموزشی فراوانی را دارا میباشد.
مکان آموزشی اول: دانشگاه صنعتی اصفهان
تاریخچه دانشگاه آریامهر اصفهان
دانشگاه صنعتی اصفهان ، یک دانشگاه دولتی و صنعتی در شهر اصفهان است که به لحاظ وسعت بزرگترین دانشگاه کشور و یکی از دانشگاه های برترصنعتی ایران است.
این مکان آموزشی مستقیما بر اساس الگوی دانشگاه ام آی تی در آمریکا الگوبرداری و تأسیس گردید.
دانشگاه صنعتی اصفهان در بدو تأسیس تحت عنوان دانشگاه صنعتی آریامهر اصفهان ، به عنوان واحد دانشگاهی زیرمجموعه دانشگاه صنعتی شریف در سال 1356 تأسیس گردید
پس از مدت کوتاهی از دانشگاه صنعتی شریف جدا شد و به فعالیت خود به صورت مستقل با شعار چهلستون دانش و فناوری ادامه داد .
امکانات دانشگاه صنعتی اصفهان
محوطه اصلی دانشگاه که شبیه یک شهر کوچک است ، شامل کلیه ساختمان های آموزشی و تحقیقاتی و همچنین خوابگاه های مدرن برای اسکان بیش از 5000دانشجو و محله های مسکونی است
همچنین خانه هایی را برای کارمندان دانشگاه فراهم می کند و برای تسهیل دانشجویان و کارکنان ، همچنین مرکز خدمات درمانی ، مراکزخرید، ورزش و تفریحی نیز در داخل محوطه مکان آموزشی – دانشگاهی قرارگرفته است.
تواناییهای علمی بهترین مکان آموزشی – دانشگاهی اصفهان
از آنجایی که این مکان آموزشی در قلب مجتمع های صنعتی قرار دارد، فرصتی برای تقویت پیشرفت های صنعتی شهر اصفهان و ایران فراهم کرده است.
این دانشگاه به اندازه کافی در زمینه ارتباط با صنایع موفق بوده و توانسته حدود دو هزار پروژه تحقیقاتی با نهادهای مختلف صنعتی ملی انجام دهد
به عنوان قطب های مهم علمی درسنسور و شیمی سبز، فناوری در صنعت فولاد و بیوتکنولوژی بیماری های درختان میوه به شمارمیرود و افتخار حدود ۸۱۷ واسه هیئت علمی را دارا میباشد.
دانشکده ها
دانشگاه صنعتی اصفهان دارای دانشکده شیمی- دانشکده علوم ریاضی- دانشکده فیزیک- دانشکده برق و کامپیوتر- دانشکده مهندسی شیمی و نفت- دانشکده مهندسی و علم مواد- دانشکده های مهندسی در رشته های صنایع- عمران- مکانیک و هوا فضا می باشد.
مراکز علمی و صنعتی
مکان آموزشی دانشگاه صنعتی اصفهان دارای مراکز علمی و صنعتی شامل
مراکز علمی و صنعتی- فناوری و ارتباط با صنعت- مرکز رشد واحدهای فناوری- همکاری های علمی بین المللی- آزمایشگاه مرکزی- مرکز کارآفرینی و مرکز فناوری اطلاعات می باشد.
مجلات آموزشی و پژوهشی
دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان یکی از بهترین مکان ها برای مجلات علمی پژوهشی- نشریه
علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی- مجلات علمی _پژوهشی در اکولوژی کاربردی-
مجله پژوهش فیزیک ایران- علوم و فناوری جوشکاری ایران- بوم شناسی کاربردی- مجله تولید
و فناوری محصولات زراعی و باغی- مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای- مجله فرآیند و
کارکرد گیاهی- نشریه علوم آب و خاک-International Jounal of Iran & Steel Society of Iran می باشد.
مکان آموزشی دوم:دانشگاه اصفهان

دانشگاه اصفهان که به لحاظ قدمت و رشتههای تحصیلی بزرگترین دانشگاه در منطقه مرکز کشور می باشد
به عنوان یکی از مهم ترین و قدیمی ترین مراکز علمی- فرهنگی و مکان آموزشی کشور، یکی از دانشگاههای مادر و در زمره دانشگاه های سطح یک کشوربه فعالیت علمی خویش در زمینه های مختلف آموزشی و پژوهشی ادامه میدهد.
پایه های نخستین مکان آموزشی دانشگاهی از ۳۰ آذر سال ۱۳۲۵ شمسی با ایجاد آموزشگاه عالی بهداری اصفهان گذاشته شد.
دانشکده ها
مکان آموزشی دانشگاه اصفهان دارای دانشکده ادبیات و علوم انسانی- علوم جغرافیایی و برنامه ریزی- الهیات و معارف-علوم و فناوری نوین- تربیت بدنی و علوم ورزشی- عمران و حمل و نقل- زبان های خارجی- فنی و مهندسی- شیمی- مهندسی کامپیوتر- دانشکده علوم اداری و اقتصاد- علوم تربیتی و روانشناسی می باشد.
دانشکده آموزش مجازی در مکان آموزشی دانشگاه اصفهان
قدمت دوره های مجازی در دانشگاه اصفهان به دو دهه می رسد. اولین دوره های رسمی کارشناسی ارشد در رشته علم اطلاعات و دانش شناسی ، مدیریت اجرایی و مدیریت بازرگانی در سال ۱۳۸۷ راه اندازی شد.
ساختمان اختصاصی دانشکده آموزش های مجازی دانشگاه اصفهان در تاریخ سال ۹۲ با حضور اساتید و مسئولین دانشگاه اصفهان ، مدیران ارشد استان اصفهان و دانشجویان دانشکده آموزش های مجازی با همت پروفسور علی صنایعی رسما افتتاح گردید.
فعالیت های علمی دانشگاه اصفهان
در حال حاضر دانشگاه اصفهان با استفاده از توان علمی بیش از ۶۷۰ عضو هیات علمی با ۵۶% مرتبه استاد تمام و دانشیاری و تعلیم و تربیت بیش از 16500 دانشجو با ۴۵% دانشجوی تحصیلات تکمیلی در ۵۱ رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ، ۲۱۶ رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و ۲۱۶ رشته در مقطع دکترا در قالب ۱۴ دانشکده و دو پردیس دانشکده ریاضی و کامپیوتر خوانسار و مرکز آموزش عالی شهرضا با ۵۵ گروه آموزشی در زمینه فنی و مهندسی ، علوم انسانی ، علوم پایه و زبان های خارجی فعالیت می کند.
فعالیت های علمی- پژوهشی دانشگاه
دانشجویان این دانشگاه در ۵۳ انجمن علمی ، ۵ تشکل دانشجویی و ۴۰ کانون فرهنگی دانشجویی فعال بوده و ۴۰ نشریه دانشجویی را به چاپ میرسانند.
چاپ هزارعنوان کتاب توسط مرکز انتشارات دانشگاه اصفهان و چاپ بیش از یک هزار مقاله توسط اعضای هیأت علمی در مجلات معتبر داخلی و خارجی و همچنین ۴۰ مجله علمی-پژوهشی و یک مجله فرهنگی و خبری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دانشگاه منتشر می گردد.
بر اساس تحلیل های انجام شده این مکان آموزشی مهم تاکنون ۱9۸۹۶ مقاله علمی در نشریات و همایش های داخلی منتشر نموده است
صاحب امتیاز و ناشر ۳۹ مجله تخصصی است و تاکنون ۳۲ همایش توسط دانشگاه اصفهان برگزار شده است.
علاوه بر این تاکنون ۱5۸۶۳ مقاله معتبر بینالمللی نیز از مکان آموزشی دانشگاهی اصفهان استخراج شده است.
امکانات آموزشی در مکان آموزشی- دانشگاهی اصفهان
در حال حاضر در دانشگاه اصفهان ۵۴ انجمن علمی،6 قطب علمی،10 پژوهشکده و مرکز پژوهشی و ۳۵ گروه پژوهشی فعال، آزمایشگاه مرکزی و حدود ۲۰۰ آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی گروه های علمی ، ۴۰ واحد فناوری و شرکت دانش بنیان، کتابخانه مرکزی و5 کتابخانه دانشکده ها و4 سالن مطالعه برای بهره مندی بهتر و بیشتر دانشجویان فراهم شده است.