گل پاچیرا Pachira aquaticaمتعلق به مناطق شرقی آسیاست نگهداری آسان رشد سریع ظاهر زیبای این گیاه باعث شده گل پاچیرا به یک گیاه آپارتمانی ایده آل و گران قیمت تبدیل شود .
درخت پول گیاه پاچیرا متعلق به خانواده مالو است در آمریکای مرکزی زیستگاه طبیعی آنها گیاه پاچیرا به عنوان درخت برگریز همیشه سبز و با ارتفاع تا 20 متر رشد می کند .
در ایران به طور معمول بیش از 150 سانتی متر رشد نمیکند نام درخت پول از منطقه آسیا آمده که نوید خوشبختی و سعادت را می دهد
در فرهنگ قدیمی چین گیاه پاچیرا از نمادهای ثروت و خوشبختی به حساب می آمده و به همین علت به درخت پول معروف است .
برخی با خرید گیاه آپارتمانی پول اعتقاد دارند که وضعیت مالی بهتری خواهند کرد .
این گیاه جذاب داخلی اگر به درستی نگهداری شود در تابستان در خانه و همچنین فضای باز احساس راحتی می کند اگر بیش از حد آبیاری نشود
و اگر در مکان مناسب باشد و فضای کافی داشته باشد میتواند شکوه کامل خود را نمایان کند . برای دانستن نکات بیشتر همراه مجله ارگ باشید.
دیگران هم این مقاله را پسندیدند
نورگل پاچیرا
مکان گیاه این Pachira aquatica باید روشن باشد به همین دلیل نیمه سایه نیز قابل تحمل موقت باشد در محیط کم نور و سایه مانند
مثل گوشه اتاق پذیرایی بالایی هتل و رستوران ودفتر کتار بسیار خوب رشد می کند و پنجره های شرقی بهترین مکان از نظر رفع نیاز نوری این گیاه زیباست
در میانه روز و زمانی که حرارت خورشید به اوج خود میرسد گیاه نباید در معرض نور مستقیم قرار بگیرد در واقع میزان نور مورد نیاز برای این گل تا حد متوسط است
و حتی تا سه روز اگر در سایه باشد مشکلی برای ان پیش نمی اید به همین دلیل جز گل های آپارتمانی محسوب میشود
از جابه جایی های مکرر گلدان گیاه پاچیرا اجتناب کنید درخت پول میتواند با ریختن برگ نسبت به این مورد واکنش دهد
دمای اتاق بین 12 تا 25 درجه نیز برای گیاه در آپارتمان مناسب است دمای خیلی سرد یا خیلی گرم را دوست ندارد
در حال رشد به سمت نور باید به طور منظم چرخانده شود تا از رشد نامتعادل جلوگیری شود .
خاک برای گل پاچیرا
گیاه پاچیرا برای اینکه بتواند به خوب رشد کند به خاک سست نفوذپذیر و مقوی نیاز دارد این میتواند شامل
خاک کاکتوس معمولی یا خاک گل یا خاک گیاه گلدان باشد که میتواند با افزودن خاک رس پرلیت یا ماسه منبسط شده شل شود .
در یک نگاه
تعویض گلدان
حداکثر زمانی که گلدان ریشه خوبی داشته باشد باید درخت پول را در یک ظرف گیاه بزرگتر در بستر تازه قرار دهید
برای این منظور بهترین زمان بهار است گلدان جدید باید سوراخ های استخراج کافی در دسترس داشته باشد
از تخلیه مناسب کف گلدان اطمینان حاصل کنید و بدانید که آب اضافی از کف گلدان میتواند نخلیه شود .
پس از خارج شدن از گلدان های قدیمی باید تمام قطعات ریشه گیاه خشک و بدون آسیب از گیاه خارج شود پس از کاشت باید خاک را تحت فشار قرار داد و مقدار زیادی آبیاری کرد
آبیاری گل پاچیرا
گیاه پاچیرا خاکهای کمی مرطوب تا خشک را دوست دارد پای خیس و ساقه مرطوب به هیچ وجه قابل تحمل نیست
ساقه این گیاه در قسمت پایین ضخیم شده است و میتواند آب را برای مدت زمان طولانی تری ذخیره کند.
آبیاری از بهار تا پاییز
حدودایک بار در هفته آبیاری مداوم
در حالت ایده ال ابیاری تا زمانی که گلدان اشباع شود و گیاه دیگر نتواند آب را جذب کند .
بگذارید بستر قبل از آبیاری بعدی به خوبی خشک شود
بعد از چند دقیقه آب زیر گلدانی را بردارید تا از غرقاب شدن و پوشیدگی جلوگیری کنید
در صورت امکان فقط باید با آب باران آبیاری کنید
در غیر این صورت از آب کو آهک برای اسپری و آب استفاده کنید
رطوبت هوا 45 تا 55 درصد به همان اندازه است
به منظور تضمین این امر محلول پاشی مکرر برگ های توصیه میشود
دوش گرفتن گاه به گاه به نفع گیاه است و گیاه را از ذرات گرد و غبار حفظ میکند
کوددهی گل پاچیرا
به منظور تامین نیاز های تغذیه ای تقریبا هر 14 روز یکبار درخت پول را با کود گیاهان سبز باور میکنید برای دور مناسب اطلاعات سازنده کود تعیین کننده است
کود بیش از حد به گیاه آسیب میرساند کوددهی بیش از اندازه موجب شور شدن خاک گیاه و آسیب رسیدن به ریشه های گیاه و سوختن ریشه ها می شود
از آنجایی که ریشه هلی سوخته و از بین رفته نمیتوانند آب جذب کنند بعد از مدتی شاهد پژمردگی رنگ سبز کدر برگ ها که به تدریج زرد میشود و میریزند خواهیم بود.
بذر گل پاچیرا
تولید مثل توسط بذرها کمی طولانی تر از تولید مثل قلمه ها است اما از پیچیدگی کمتری نیز برخوردار است. علاوه بر بذرهای مناسب ، شما به یک ظرف تولید مثل و یک مخلوط خاک و کود نیاز دارید.
همچنین می تواند خاک تولید مثل مخلوط با شن و ماسه یا پرلیت مانند خاک کاکتوس معمولی یا الیاف کوکو ، یک بستر کشت گیاهی باشد. قبلاً دانه ها را حدود ۲۴ ساعت در آب ولرم خیس می کنید. پس از آن شما ظرف تولید مثل را با بستر مربوطه پر می کنید.
بذرها به طور مساوی روی بستر پخش می شوند و با خاک ۱ سانتی متر پوشانده می شوند. متعاقباً به طور مساوی آبیاری می شود و کل آن در مکانی روشن با دمای حدود ۲۲ درجه قرار می گیرد. در تمام مدت جوانه زنی ، بستر را بدون اینکه غرقاب شوید ، به طور مساوی نگه دارید. به محض اینکه نهال ها به اندازه کافی بزرگ و محکم باشند ، می توان آنها را در گلدان های جداگانه کاشت و به همین ترتیب بیشتر پرورش داد.
قلمه گیاه پاچیرا
رایج ترین روش پرورش پاچیرا با کمک قلمه است. این را می توان در اواخر بهار یا تابستان از گیاه مادر برداشت.
قلمه هایی به طول ۱۰-۱۵ سانتی متر جدا کنیدرشد ریشه در یک لیوان آب یا خاک گیاه امکان پذیر است،بلافاصله پس از برش آن را در آب یا خاک قرار دهید. قلمه ها باید دریک لیوان آب حداقل با عمق ۲ سانتی متر قرار داشته باشند. سعی کنید برای رشد بهتر قلمه آنرا در یک نقطه روشن با دمای حدود ۲۰درجه سانتی گرد قرار دهید و پس از ریشه زایی با دقت فراوان در خاک مناسب بکارید.
بیماریهای گل پاچیرا
گیاه پاچیرا همانند تمام گلها وگیاهان دارا بیماریهای عم.می واختصاصی به خود است که در این قسمت به آفات وبیماریهای آن میپردازیم .
1- لکه های برگها
لکه های برگ می تواند شاخصی برای کمبود پتاسیم باشد. کود ویژه ای که با توجه به مشخصات سازنده داده می شود می تواند یک درمان باشد.
2-پوسیدگی ریشه ها
پوسیدگی ریشه در نتیجه رطوبت زیاد و غرقاب شدن در آب است و باعث ایجاد گیاهی با ساقه های نرم می شود. در صورت مشاهده بیماری مطابق با این مورد ، باید بلافاصله گیاه را از گلدان خارج کرده ، گلدان ریشه را از خاک آزاد کرده و تمام قطعات یا ریشه های پوسیده و مرده را از بین ببرید. پس از آن گیاه را در بستر تازه قرار دهید.
3- کپک
پوسیدگی ریشه در نتیجه رطوبت زیاد و غرقاب شدن در آب است و باعث ایجاد گیاهی با ساقه های نرم می شود. در صورت مشاهده بیماری مطابق با این مورد ، باید بلافاصله گیاه را از گلدان خارج کرده ، گلدان ریشه را از خاک آزاد کرده و تمام قطعات یا ریشه های پوسیده و مرده را از بین ببرید. پس از آن گیاه را در بستر تازه قرار دهید.
4- زرد شدن برگها
زردی برگ ها می تواند از طریق رطوبت کم ، جابجایی مکرر و همچنین کود زیاد یا خیلی کم اتفاق بیفتد. بسته به دلیل ، رطوبت باید با سمپاشی مکرر افزایش یابد و گیاه پاچیرا باید مکان دائمی برای خود داشته باشد.
آفات گل پاچیرا
آفات هم چون تمامی گلها وگیاهان هم از افات به دور نیست و در این قسمت به آفات این گیاه زیبا پرداختیم
1-عنکبوت عنکبوتی
به طور کلی برای آلودگی به کنه عنکبوت نیز رطوبت هوا بسیار کم است. در درجه اول در زیر برگها به عنوان یک تار سفید ظریف ظاهر می شود. با یک تکنیک کامل می توانید بیشتر آلودگی را کاهش دهید. علاوه بر این ، از کنه های مخصوص درنده یا آماده سازی مناسب و مبتنی بر روغن کلزا استفاده می شود.
2- قارچ
اگر مگس های سیاه کوچک در گلدان بچرخند ، به احتمال زیاد حول غده های قارچ است که تخم های خود را روی بستر می گذارند. با پوشاندن لایه زیرین با لایه نازک شن و ماسه یا سنگ ریزه خوب یا آویختن صفحات زرد از فروشگاه تخصصی می توانید از این امر جلوگیری کنید.
3-شته ها
خطر عفونت آپیدی به ویژه اگر گیاه در تابستان در فضای باز باشد ، ایجاد می شود. با ابتلا به دوش ، آلودگی اولیه یا سبک را می توان بیشتر از بین برد یا حداقل به میزان قابل توجهی کاهش داد. در غیر این صورت می توانید گیاه آسیب دیده را با لوسیون آب و روغن چریش نیز درمان کنید. اگر این کافی نیست ، می توانید در صورت لزوم به عنوان آخرین اقدام از محصولات محافظت از گیاهان استفاده کنید.
افات وبیماریها جزع جدا نشدنی از تمام گیاهان است وباید به محض دیدن این افات وبیماریها باید مواد وداروهایی که تجویز شده را از فروشگاهای معتبرتهیه و استفاده کنید تا گیاهی شاداب وسرسبز داشته باشید
خواب زمستانی گیاه پاچیرا
اگر پاچیرا تابستان را در فضای باز سپری کرد ، زمان آن است که از ماه آبان دوباره آن را به داخل خانه برگردانید. در زمستان ، می توان آن را در مکان کمی خنک تر از بقیه سال قرار داد ، اما دما هرگز نباید کمتر از ۱۵ درجه شود. با این حال ، دمای زیر ۱۰ درجه برای مدت کوتاهی تحمل می شود.
مکان زمستانی باید بدون تابش مستقیم خورشید روشن باشد. در فصل سرما به طور قابل توجهی کمتر آبیاری می شود و می توان کود دهی را کاملاً حذف کرد. همچنین در زمستان می توان هر چند وقت یکبار پاچیرا را اسپری کرد. خصوصاً دقت مداوم کنترل آفات از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا هوای بسیارگرم می تواند در زمستان به سرعت به آفت منجر شود.