دعاوی ملکی بسیار پیچیده و متنوع است و قوانین مختلفی در مورد آنها وجود دارد. به همین دلیل همه نمی توانند در مورد این دعاوی اظهار نظر کنند و به نتیجه مطلوب برسند. بنابراین بهتر است از وکلای متخصص در این زمینه استفاده کنید تا در زمان کمتری به نتیجه مطلوب برسید.در این مقاله مجله ارگ اطلاعات بیشتری درمورد وکیل ملکی و وظایف آن در اختیار شما میگذارد با ما همراه باشید .
وکیل املاک کیست؟
با توجه به وجود قوانین و مقررات مختلف در خصوص دعاوی ملکی، این دعاوی دارای پیچیدگی بالایی می باشد و بدون حضور وکیل، چنین مواردی با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین بهتر است از وکلای ملکی استفاده کنید.
با توجه به اینکه حقوقدانان در حال تحصیل در رشته حقوق هستند اطلاعات مختصری در تمامی زمینه های این علم دارند. اما برای اینکه فردی بتواند پرونده ملکی را بپذیرد، علاوه بر داشتن پروانه وکالت پایه، قاضی باید از تخصص بالایی در زمینه پرونده های ملکی برخوردار باشد.
وکیل ملکی در واقع فردی است که در زمینه دعاوی ملکی تخصص داشته و به قوانین و مقررات مربوط به املاک احترام می گذارد و از روند رسیدگی به این گونه پرونده ها به خوبی آگاه است.
دعاوی املاکی که وکلای ملکی به آنها رسیدگی می کنند شامل دعاوی زیر است:
الزام به تنظیم سند رسمی
تقسیم اموال مشاع
اعتراض مالکیت مشترک
تصرف عدوانی قانونی
تصرف جنایی تهاجمی
فسخ معامله
تقاضای تعهد قراردادی
فسخ قرارداد
الزام به تحویل فروشنده
شرط لازم برای انجام کار
اثبات مالکیت ملک
کلاهبرداری
مطالبه دستمزد روزهای اشغال
جعل سند
فروش مال غیر
ممانعت و اخلال در حق
مزایای مشاوره با وکیل ملکی
کاربرد وکیل ملکی
با توجه به اینکه نحوه طرح دعوا و شکایت در امور ملکی بسیار حائز اهمیت است، برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی در دعاوی ملکی، بهتر است قبل از هر اقدامی از مشاوره وکیل ملکی استفاده کنید.
از طرفی با توجه به اینکه در دعاوی ملکی ممکن است طرفین حرکت کنند، یعنی دعوای متقابل داشته باشند و روند پرونده مختل شود، بهتر است از راهنمایی وکیل ملکی استفاده شود. همچنین وکیل ملکی به خوبی می داند که روند رسیدگی به پرونده چگونه بوده و زمان اعتراض به پرونده را درک کرده و از تضعیف حق موکل خود جلوگیری می کند.
در نهایت باید گفت که یک وکیل ملکی می تواند از ادله جمع آوری شده در زمان مناسب استفاده کند و بهتر از دیگران از حقوق موکل خود محافظت کند.
آشنایی با انواع دعاوی ملکی
در واقع دعاوی ملکی، دعاوی مربوط به اموال غیرمنقول است. این ملک می تواند شامل زمین، خانه، باغ و غیره باشد که دعاوی ملکی به سه دسته دعاوی حقوقی، کیفری و ثبتی تقسیم می شود که در زیر به اختصار به توضیح هر کدام می پردازیم.
دعاوی حقوق مالکیت
دعاوی ملکی از پرحجم ترین پرونده های حقوقی محاکم است. در این دعاوی که بین دو نفر است و بحث جرم مطرح نیست، هدف احیای حقوق شهروندی افراد یا انجام تعهدات آنهاست. مهمترین ادعاهای این بخش را می توان به شرح زیر خلاصه کرد:
دعاوی مستلزم تنظیم سند رسمی برای املاک
دعاوی مورد نیاز برای اخذ فرم مجمع جداگانه
دعاوی مربوط به الزام دریافت پایان کار برای ساختمان هایی که تکمیل و به تایید کارشناس رسیده باشد.
دعاوی مربوط به فسخ قراردادهایی که از نظر قانونی ناقص است.
دعاوی مربوط به افزایش اجاره بها بر اساس عرف
دعاوی مربوط به مطالبه قفل و داشتن حق کسب و پیشه و مواردی از این قبیل
دعاوی مالکیت کیفری
دعاوی مدنی کیفری، دعاویی هستند که در آن جرایم مطرح می شود. در واقع زمانی که افراد مرتکب جرم علیه اموال می شوند، دعاوی کیفری اموال با شکایت شاکی خصوصی آغاز می شود. در این گونه دعاوی عدم اطلاع خواهان از قوانین و مقررات پذیرفته نمی شود. دعاوی کیفری مدنی شامل موارد زیادی است که در زیر به اختصار به ارائه چند نمونه از آنها می پردازیم:
انتقال ملک به شخص یا چند نفر
خیانت در امانت در مورد املاک و مستغلات
تقلب در خرید و فروش املاک و مستغلات
جعل اسناد ملکی
استفاده از اسناد جعلی در مورد املاک و مستغلات
تغییر کاربر بدون اجازه
تفکیک غیرقانونی
دخول در مال غیر بدون اجازه و مواردی از این دست
ادعای ثبت ملک
دعاوی ملکی ثبت شده مستقل از دعاوی حقوقی ملکی نیست. اما برخی به دلیل فراوانی زیاد این گونه ادعاها را در دسته ای جداگانه قرار داده اند. دعاوی ثبت شده در حوزه املاک شامل موارد زیر است:
افراز مالک
لغو سند معامله معارض
لغو سند رسمی
لغو مراحل ثبت نام
ابطال رأی هیأت حل اختلاف ثبت و موارد مشابه
کدام دعاوی را به وکیل ملکی بسپاریم؟
با توجه به گستردگی و پیچیدگی دعاوی ملکی و همچنین قوانین و مقررات مختلف در زمینه این مطالبات، بهتر است کلیه دعاوی ملکی خود را زیر نظر وکلای ملکی قرار دهید و از مشاوره آنها در این زمینه استفاده کنید. در صورتی که در تمامی مراحل اینگونه پرونده ها موفق به گرفتن وکیل نشدید، بهتر است از مشاوره وکلای مدنی برای تنظیم دادخواست، تنظیم صورتحساب و سایر موارد تخصصی استفاده کنید تا حقوق خود را در معرض خطر قرار ندهید. ضرر – زیان.

هزینه یک وکیل ملکی چقدر است؟
دعاوی ملکی مانند سایر دعاوی حقوقی دارای سلسله مراتب است. بسته به اینکه فردی که نزد وکلا می رود چه خدماتی دریافت می کند، هزینه ها متفاوت خواهد بود.
اما اگر شخصی بخواهد در تمام مراحل دادرسی از وکیل استفاده کند و با وکیل قرارداد تنظیم کند، اساس چنین قراردادی بر اساس توافق طرفین است که معمولاً درصدی از ارزش ملک است. اما در صورت عدم توافق، هزینه بر اساس تعرفه تعیین شده در آیین نامه پرداخت می شود.
معیارهای انتخاب وکیل ملکی
برای انتخاب وکیل ملکی معیارهای مختلفی باید در نظر گرفته شود:
تجربه بالا در پرونده های ملکی و موفقیت در آنها.
دانش روز حقوقی و تسلط بر قوانین و مقررات در زمینه دعاوی مدنی.
آشنایی با روال پرونده های ملکی.
عادل بودن و انصاف در دریافت حق الوکاله.
مهارت بیان بالا و تسلط در نوشتن صورت حساب.
منضبط بودن.
