بشر از ابتدای خلقت به دنبال پیشرفت بوده و با ساخت وسایل و تجهیزات سعی در راحت تر کردن زندگی برای خود داشته است .
شاید زمانی درگذشته حتی تصور اینکه روزی انسان بتواند پروازکند را نمی کرده است اما امروزه سفر به مریخ کاری بدیهی به نظر می رسد .
بنابراین آینده بشر و پیشرفت تکنولوژی چیز قابل پیش بینی نیست چرا که علم ، خلاقیت و خواسته های بشر مرز ندارد.
آینده تکنولوژی در دنیا تا به کجا خواهد رفت
اما در این مقاله قصد داریم تا با توجه به آزمایش ها و پژوهش های انجام شده یا درحال انجام در سراسر کره زمین تا حدودی آینده تکنولوژی را بررسی کنیم .
1-خودروهای خودران
خودروهای بدون سرنشین و راننده که با استفاده از هوش مصنوعی و الگوریتم های از پیش تعیین شده حرکت می کنند .
ایده خودروهای خودران چند سالی ست که با استقبال خودروسازان بزرگ دنیا مواجه شده است . خودروهای خودران باعث کاهش تصادفات ، کاهش ترافیک ، آلودگی کمتر و … خواهد شد .
البته این ایده هنوز مورد آزمایش و بررسی ست و به تولید انبوه یا استفاده عمومی نرسیده است .
برای استفاده از این تکنولوژی نیاز به زیرسازی و فرهنگ سازی وجود دارد. اما با توجه به استقبال شرکت های فعال در عرصه تکنولوژهای روز دنیا و اعلام امادگی در این زمینه به زودی شاهد خودروهای بدون سرنشین زیادی در خیابان ها خواهیم بود.
شهرهای هوشمند واینتر نت اشیاء
شهری که تمام اجزاء آن مجهز به تکنولوژی های روز دنیا است . خیابان ها ، پیاده رو ها ، چراغ های راهنمایی ، تابلوها ، زمین های بازی که اینترنت جهانی متصل هستند !
سیستم اداری و دولتی که کاملا توسط هوش مصنوعی صورت می گیرد . دسترسی کامل و رایگانه به اینترنت برای شهروندان ، جمع آوری هوشمند زباله و حفظ بهداشت شهر و محیط زیست ، استفاده از انرژی های پاک و جلوگیری از هدر رفت انرژی ، حمل و نقل عمومی هوشمند و استفاده گسترده از تاکسی های آنلاین و …
هم اکنون بسیاری از شهر های مهم و بزرگ در کشور های پیشرفته تا حدود زیادی از مسیر هوشمند شدن را طی کرده اند .
همینطور بسیاری از شرکت های بزرگ در تلاش برای فراهم کردن زیرساخت های هوشمند سازی شهر ها هستند .
با استفاده از هوش مصنوعی و ساخت ابزار و وسایلی که به اینترنت جهانی متصل هستند زندگی بشر را دچار دگرگونی قابل توجهی خواهند کرد .
در آینده نزدیک شاهد حجم بالایی از ترافیک اینترنت را شاهد خواهیم بود که کاربران آن تنها انسان ها نخواهند بود .
از وسایل روزمره گرفته تا گجت های دیجیتال و حتی لباس های هوشمند متصل به اینترنت . به این ترتیب شبکه ای بزرگ و جهانی از اشیا ء ، ربات ها ، ساختمان ها ، انسان ها و … متصل بهم را خواهیم داشت.
3- ارز دیجیتال وبلاک چین
ارز دیجیتال همان پول مجازی است که ماهیت فیزیکی ندارد و ایده آن در سال 2008 برای اولین بار توسط فردی یا گروهی ناشناس مطرح شد.
این ارز دیجیتال بیت کوین نام داشت که در ابتدای امر ارزش چندانی نداشت و افراد زیادی آن را نمی شناختند اما رفته رفته با استقبال مواجه شد و اکنون ارزشی حدود چهار هزار دلار دارد و البته در کنار آن ارزهای دیجیتال دیگری نیز ظهور کردند .
امروزه به دلیل مزایای بسیار زیاد این نوع دارایی ها مانند قابل ردیابی نبودن ، تاثیر نداشتن نرخ تورم بر روی آن ، سهولت جابجایی و … روز به روز بر ارزش آن افزوده شده و استقبال از آنها نیز رو به رشد است .
پیش بینی می شود در سالهای آینده دولت ها با استفاده از تکنولوژی بلاک چین دارایی های خود را ذخیره کرده و یا حتی سیستم مالیاتی بر این اساس پایه ریزی کنند .
زمانیکه شما پولی را در یک بانک ذخیره می کنید اطلاعات حساب شما وارد بانک اطلاعاتی این بانک می شود که در اختیار بانک مذکور قرار دارد
با ایجاد اختلال یا خرابی مانند هک شدن و .. تمام اطلاعات حساب شما نیز دچار اختلال خواهد شد
اما در تکنولوژی بلاک چین اطلاعات حساب رو چندیدن پایگاه داده ذخیره می شود که در سراسر دنیا قرار دارند و در اختیار شخص یا نهاد خاصی نیست .
بلاک چین موضوعی است که به نظر می رسد تا حداقل 5 سال آینده به نقطه اوج خود برسد.
4- تکنولوژی نانو
در آینده علم نانو به طور شگفت آوری پیشرفت خواهد کرد و در زمینه پزشکی و حفظ ایمنی و سلامت انسان شاهد توسعه انواع ربات های نانو و حسگر ها بسیار مدرن خواهیم بود .
به طوریکه به راحتی این ربات ها و حسگر ها وارد بدن ما شده و برای بررسی سلول های سرطانی ، ویروس ها ، انسداد رگ ها و یا حتی وارد سیستم خون رسانی شوند .
این نانوذرات پیشرفته می توانند به اعضای بدن پیوند شوند و بر عملکرد آنها نظارت و کنترل داشته باشند مانند قلب ، کلیه ، کبد و …
5-تکنولوژهای فوق پیشرفته علم پزشکی
جهان پزشکی و سلامت به شدت و پرشتاب در حال پیرفت است بطوریکه هر لحظه شاهد ظهور اختراع و کشفی جدید هستیم .
این روند پرشتاب آینده علم پزشکی را غیر ممکن می کند اما در این میان تکنولوژی و ایده هایی وجود دارد که خبر از جهش خیره کننده ای در این زمینه را می دهد .
برای مثال استفاده هر چه بیشتر از ربات های جراح هوشمند ، باز سازی سلول ها ، ساخت واکسن برای آلرژی ها ، استفاده از واقعیت مجازی در تشخیص و درمان بیماری های خاص و جراحی های حساس ، استفاده از چاپگرهای سه و چهار بعدی برای ساخت پوست ، اسخوان و حتی سایر ارگان های بدن .
جهان پزشکی بسیار گسترده است و ما نمیتوانیم در این مقاله تمام جنبه های آن را مورد بررسی قرار دهیم بنا براین به چن مورد از تکنولوژی های پزشکی که در آینده تحول عظیمی را بوجود خواهند آورد اشاره می کنیم.
ساخت چشم مصنوعی ، ویرایش ژن ، چک کننده های دائمی سلامت بدن ، تشخیص سرطان و بیماری با استفاده از هوش مصنوعی و اپلیکیشن ها هوشمند و …
6- تکنولوژی دنیای دیجیتال به کجا خواهد رسید
از اولین باری که یک رایانه اختراع شد و اولین محاسبه را انجام داد مدت زیادی نمیگذرد
حتی ممکن است برخی از شما اولین گوشی های موبایل را به یاد داشته باشید که تنها امکانات آن ها برقراری تماس وارسال پیام بود .
اما پیشرفت تکنولوژی چنان سریع رخ می دهد که ابزار دیجیتالی با مدل اولیه آنها اصلا قابل مقایسه نیست .
گوشی ها ، کامپیوترها ، تلویزیون و تمام وسایل دیجیتالی به سوی هوشمند شدن ، کم مصرف بودن ، سازگاری با محیط زیست و … پیش می روند
از این رو در آینده شاهد موبایل هایی خواهیم بود که به نازکی یک ورق کاغذ بوده و به راحتی لوله می شوند .
وسایل دیجیتالی منزل که از راه دور و بوسیله یک اپلیکیشن یا حتی سیگنال های مغزی کنترل می شوند. تلویزیون ، گوشی و رایانه های هلوگرافیکی که نمونه آنها را در فیلم ها دیده اید
ایده سازگاری با محیط زیست برای تخریب و آسیب کمتر به آن نیز مورد توجه اکثر سازندگان قرار گرفته
استفاده از مواد اولیه تجدید پذیر دیگر تنها یک ایده نخواهد بود چرا که شرکت اپل با انتشار آیفون 12 به این تکنولوژی دست یافته است .
اما دنیای تکنولوژی بسیار وسیع تر از آن است که در یک مقاله بتوان به تمام تحولات در همه ابعاد آن حتی اشاره کرد
ولی آنچه گفته شد تکنولوژی هایی ست که در زندگی روزمره انسان ها بیشتر با آن سرو کار دارند و قابل لمس برای عموم است .