هر شهر با نشانه های معروفی که از خود دارد بین عموم شناخته میشود. غذا های محلی، اماکن توریستی، صنایع دستی و هنر از مهم ترین نماد های هر شهر هستند. وقتی بحث مسافرت میشود، اکثر عموم علاقمند به این میشوند که غذاهای محلی آن شهر را تجربه کنند.
آشنایی با غذاهای سنتی اصفهان
اصفهان استانی پهناور و شهر اصفهان با صنایع دستی و گندبدهای فیروزه ای پل های سی و سه پل وخواجو بریونی و خورشت ماست که از غذ اهای سنتی اصفهان هست زبان زد گردشگران ایرانی و خارجی هست .
در این مقاله از مجله ارگ اصفهان شما را با 5 مورد از غذاهای سنتی اصفهان معرفی خواهیم کرد.
1- بریان یا بریونی یکی از غذا های سنتی اصفهان

بریونی یا بریان، از غذاهای سنتی اصفهان است که در میان افراد از محبوبیت فراوانی برخوردار است. مسافران اصفهان و این شهر تاریخی سریعا بعد از رسیدن به شهر به رستوران های محلی می روند و این غذای بسیار خوشمزه و معروف را امتحان میکنند.
بریونی غذایی که با گوشت پخته میشود و با پیاز، گردو، دارچین، نعناع خشک، و زعفران با نان سنگک و شش و دنبه تزیین و سرو میشود البته آب گوشت به همراه کشک نعنارا فراموش نشه
2- دسر خورش ماست
از پرطرفدار ترین دسر و پیش غذاهای سنتی اصفهان ، خورشت ماست است که به دسر اشرافی شناخته میشود. این دسر با ماست چکیده، گوشت گردن ، زعفران وشکر آماده و با تزیین خلال بادام و زرشک سرو میشود و طعم بسیار لذیذ و خاصی باخواص فراوان دارد.
3 – کباب زردک یا مشتی

از جمله کباب های لذیذ و خوش طعم میتوان کباب زردک را نام برد. پختن این غذای محلی نیاز به مهارت ویژه ای ندارد و در روغن سرخ میشود.
این غذای سنتی خوشمزه با گوشت، شیره، زردک، آرد نخودچی، پیاز و سرکه پخته و آماده میشود که طعم خاص و ملس دارد.
4 – آش شله قلمکار از غذاهای سنتی اصفهان

این آش معروف در بیشتر شهر ها به پخت می رسد ، اما مبدا آن شهر اصفهان است. این آش متشکل از گوشت ، ماش و مواد اصلی ، برنج و سبزی است.
این غذا در بیشتر آش فروشی ها و بعضی از طباخی ها سرو میشود و یکی از غذاهای اصفهان است.
5 – حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی اصفهان

حلیم بادمجان از پر طرفدار ترین غذا های محلی اصفهان است که در تمامی شهرها طرفدار دارد و در روش های مختلف طبخ میشود. مواد لازم برای پخت این غذا بادمجان ، گوشت ، کشک، برنج، نمک و فلفل طبخ میشود و با نعنا وپیاز داغ ، لوبیا سفید تزیین وسرو میشود.
اگر میخواهید حلیم بادمجان به خوبی کش بیاید بهترین کار استفاده از گوشت گردن است. و در آخر میتوان گفت که در اصفهان زیبا ، غذا های محلی متنوع و بسیار زیادی را دارد که در سراسر کشور طرفدار پیدا کرده و دارد.
سخن پایان
استان اصفهان استانی پهناور وشاه راه ودر مرکز ایران عزیزمان قرار دارد واکثر مسافران از شمال به جنوب واز شرق به غرب از استان اصفهان عبور خواهند کرد و بسیاری از گردشگران برای یک روز هم که باشد در شهر اصفهان توقف میکنند واز مکانهای تاریخی و گردشگری و از غذاهای سنتی اصفهان نهایت استفاده را میبرند و با خاطری خوب به سفر خود ادامه خواهند داد .
2 نظر
amir
بریان وخورشت ماست از غذاها ودسرهای بینظیر اصفهان است